Gammelstrup03.jpg

Gudenåen ved Gammelstrup

Gudenå stykket nedstrøms for Gammelstrup er vel nok et af de mest naturskønne områder langs hele Gudenåen. Vores stykke går fra Spejderhytten ved Gammelstrup og ca. 3 km nedstrøms til udløbet af havbækken, og åen leverer alt hvad man kan forvente på stykket. Hurtige stryg med stillestående stykker og masser af sving på det øverste stykke, og en bredere flodagtig å på de nederste.

Det foretrukne stykke er vel nok det øverste stykke ved spejderhytten, primært fordi du her kan parkere tæt på åen, og selvfølgeligt fordi der her på dette stykke er et fantastisk stallingfiskeri i de lange stryg nedenfor spejderhytten og ved det såkaldte 'milleniumstryg' ca. 1 km nedstrøms fra hvor stykket starter.

Man kan snildt bruge en hel dag på at udforske stykket og det kan anbefales at tage den lange gå tur helt ned til starten ved havbækken, og langsom vandre turen tilbage og fiske undervejs. Denne tur giver ikke alene nogle fantastiske naturoplevelser, men også en god dags motion og mulighed for et fantastisk fiskeri. Husk blot madpakken, da det er en lang tur, og du for brug for at hvile undervejs.

Ud over stallingerne er der en fin bestand af bækørreder på sine steder, og der er meldt om fangster af søørreder på de tidspunkter af året hvor de befinder sig i åen.

I de stille vige og i særdeleshed på det nederste stykke kan du opleve et godt fiskeri efter strømvandsgedderne i gudenåen. Ikke de grove sø gedder, men de byder på en fantastisk fight. Også aborrer findes ind imellem i dele af åen.

Er du til åle fiskeri giver gudenåen her de bedste forhold når det gælder strømvandsfiskeri, om det så er en stille sommeraften med orm, eller sågar tatning selv om det jo nok efterhånden er en lidt glemt form for fiskeri.

Naturemæssigt er Gammelstrup stykket superbt, det kan ikke beskrives men skal opleves! Fuglelivet med isfuglene der viser dig hvordan fiskeriet skal udføres og svalerne der stryger ned over åens vand på jagt efter insekter. Rådyrene på markerne langs åen, grævlingen hvis du er heldig at se den, ildernes fouorageren  for at finde føde til det nye kuld. Her finder du det bedste af hvad gudenå-dalen kan byde på.

Insektlivet er et kapitel for sig, du må ikke gå glip af de fantastiske majflueklækninger i maj/juni, eller de store klækninger af vårfluer når mørket falder på en sommeraften.

Der er ingen undskyldning! Dette er stedet at stresse af efter en travl arbejdsuge.